Over ons

Even voorstellen:
Pascalle van Boxtel, geboren 26 maart 1994 in Den Bosch. Pascalle rijdt al van kleins af aan paard en is op 7 jarige leeftijd begonnen met wedstrijden rijden in de spring en eventing sport. In 2008, 2009 en 2010 heeft Pascalle deel mogen nemen aan de Europese Kampioenschappen Eventing voor Pony’s. Dit met door haar zelf opgeleidde pony’s. Daarna is ze doorgegaan met het opleiden van jonge paarden tot Nationaal/Internationaal niveau in zowel de spring als eventing sport. Pascalle is zowel bij de pony’s als bij de paarden meerdere malen Brabants en Nederlands Kampioen geworden.

Ons doel:
Wij gaan regelmatig naar Ierland toe op zoek naar fijne en kwaliteitsvolle pony’s, met name de Connemara pony.
Ons doel is om de pony verder op te leiden en daarna bij elke pony weer een geschikte match te vinden.

‘Een robuuste pony met adel en uitstraling”, is hoe de Connemara weleens wordt omschreven. De pony combineert de hardheid van een echte bergpony met bijzondere rijtypische eigenschappen. Daarnaast beschikt hij over veel springvermogen, een goed karakter en prachtige kleuren. De Connemara is daarmee een van de aantrekkelijkste pony’s die in Nederland rondlopen. Enerzijds is het een ideale familiepony omdat het dier zowel volwassenen kan dragen als vriendelijk met kinderen is. Anderzijds is het een uitstekende sportpony die tot grote prestaties kan komen.


Satie de L’Eguille EK 2009
Quinn de L’Eguille EK 2010   

Wat bieden wij?
Je kan bij ons terecht van super brave allround pony’s tot kwalitatief zeer goede sport pony’s.
Daarnaast hebben wij meerdere (Ierse) paarden, dit zijn voornamelijk wedstrijd en/of trainings paarden, deze worden eerst tot een hoger niveau opgeleid. Daarnaast hebben we nog enkele merries die we hobbymatig inzetten voor de fokkerij. Geïnteresseerd in onze paarden? Ga dan naar ‘paarden’ voor meer informatie!

Vragen over de fokkerij? Neem dan gerust contact op met de partner van Pascalle:
Piet Sikking
Tel: +31 682005819